Waarom is Google Bedrijfsprofiel belangrijk?

header google bedrijfsprofiel klantvast

Google Mijn Bedrijf is van groot belang, omdat het vele voordelen biedt. Niet alleen voor een (potentiële) klant, maar ook voor je bedrijf zelf. Google laat namelijk in veel gevallen slechts 3 locaties zien als je op brede zoekwoorden zoekt. Zoals belastingadviseur, of schoonheidsspecialist. Het is dus van enorm belang dat jou Google Bedrijfsprofiel in orde is.

Informatie op Google bedrijfsprofiel

Wanneer een klant in een zoekmachine zoals Google zoekt naar jouw bedrijf of diensten, kun jij je bedrijf in een oogopslag inzichtelijk maken. Je Google Mijn Bedrijf profiel wordt namelijk meteen zichtbaar, rechts van de zoekresultaten. Het is van belang je bedrijfsprofiel in orde te hebben om bovenaan te staan. Bovendien staan er een aantal knoppen in het kennisvenster, zoals een belknop, een link naar je website én naar Google Maps. Dit levert een positieve bijdrage aan de klantbeleving. Hoe makkelijker de weg hoe meer klanten.

Vindbaarheid van jou Bedrijf in Google

Wist je dat bedrijven die gebruik maken van Google Mijn Bedrijf, een prominentere plek krijgen in de zoekmachine? Zo wordt je bedrijf bovenaan de zoekresultaten getoond wanneer men op de bedrijfsnaam zoekt. Doordat een Google Mijn Bedrijfsprofiel ervoor zorgt dat de informatie over je website vollediger is, krijg je voorrang op andere bedrijven. Zodoende wordt je website dus geheel gratis beter vindbaar.

Google Bedrijfsprofiel op Google Maps

Wist je dat Google Maps de meest gebruikte navigatie is om bedrijven op te zoeken? Maar liefst 62 procent gebruikt Google Maps. Hier is een groot voordeel dat jou bedrijfsprofiel wordt getoond in het overzicht. Hierdoor kan een klant heel gemakkelijk een routebeschrijving naar je bedrijf opvragen. Bovendien worden de drie meest relevante bedrijven in de omgeving getoond in een kaart. Dit is een hele goede manier om lokale bedrijven te laten tonen op de eerste pagina van Google.

Reviews

Ten slotte kunnen klanten gemakkelijker reviews achterlaten, die vervolgens getoond worden bij de bedrijfsvermelding in Google. Echter is het voor potentiële klanten ook fijn dat de reviews getoond worden. Zij kunnen immers direct zien hoe je bedrijf beoordeeld wordt en op basis daarvan bepalen of ze een conversie doen of niet. Wel zo gemakkelijk!

Google Bedrijfsprofiel Hulp

We snappen dat het erg lastig is met de snelle updates van Google om jou bedrijfs perfect vindbaar te houden op Google. Vandaar dat je ons altijd om hulp kan vragen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te vragen wat wij voor u zichtbaarheid op Google kunnen betekenen.